Daguitstappen

Naast reizen en weekends organiseert Het Vertrek jaarlijks ook een aantal dagactiviteiten. Een wandeling, een fietstocht, langlaufen of kajakken in de Ardennen, een stad- of museumbezoek. Het aanbod hangt af van de inspiratie van onze begeleiders en wordt regelmatig aangevuld. Naast een leuk dagje uit zijn deze dagtochten tevens voor tal van onze leden een ideale manier om in contact te blijven met vroegere reisgezellen en vrienden. Ben je nog geen lid van Het Vertrek, dan bieden deze dagactiviteiten je een uitstekende gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met onze organisatie en zijn leden. Inschrijven voor een dagactiviteit doe je via de link die je onderaan de dagtocht kan vinden. Je inschrijving komt rechtstreeks bij de begeleider toe en van hem/haar ontvang je de verdere informatie. Voor de meeste van deze dagactiviteiten wordt er ter plaatse een kleine bijdrage gevraagd om de onkosten van onze begeleider te dekken.

Onze begeleiders steken veel van hun vrije tijd in de organisatie en begeleiding van deze tochten. Wij vinden het dan ook niet meer dan normaal dat wanneer je bent ingeschreven en, om een of andere reden zou verhinderd zijn, je onze begeleider hiervan even op de hoogte brengt.  

VZW Het Vertrek is niet verantwoordelijk voor persoonlijke ongevallen tijdens onze tochten.

Uitstappen 2015

Bij de meeste van onze uitstappen dient, in tegenstelling tot onze wandel- en fietstochten, het inschrijvingsgeld op voorhand betaald te worden. Wij moeten immers ook de tickets op voorhand aankopen. Na inschrijving ontvang je van je begeleider een mail met het rekeningnummer waarop je dient te storten. Opgelet het inschrijvingsgeld moet binnen de 10 dagen na ontvangst van deze mail gestort zijn, anders vervalt je inschrijving. 

   -  Zondag 25 januari: Louvain La Neuve, kunstminnende universiteitsstad 

   -  Zondag 1 februari: Tongeren, tentoonstelling Vikingen + wandeling

   -  Zondag 8 februari: Wandeling Blaasveld met bezoek aan whiskey stokerij

   -  Zaterdag 14 februari: Wat doen singels met Valentijn ???? -- 1 plaats --

   -  Zaterdag 28 februari: Wandeling Antwerpen en poppentheater Poesje 

   -  Zondag 8 maart: De Antwerpse zoo achter de schermen

   -  Zondag 22 maart: Doornik stads- en museum bezoek 

   -  Zondag 19 april: Bergen culturele hoofdstad van Europa  (vanaf 20 februari)

   -  Zaterdag 29 augustus: Villers La Ville "Stemmen onder de sterren"

Wandeltochten 2015 

Geniet van een onbezorgde wandeltocht in de natuur. Denk eraan dat veld- en bospaadjes er vaak glibberig kunnen bijliggen, zorg dus voor goede wandelschoenen met stevige grip. Een matje of plastiek zak om op de grond te leggen zijn een handig hulpmiddeltje om, ook op natte ondergrond, zittend van je picknick te genieten.

  -  Zondag 8 februari: Winterwandeling langs het strand (15 km)

  -  Zondag 15 februari: Trage wegen in Klein Brabant (15 km)

  -  Zondag 29 maart: Gooik, parel van het Pajottenland (15 km)

  -  Zondag 3 mei: Natuurwandeling Oud Turnhout (vanaf 15 maart)

  -  Zondag 10 mei: Het spookdorp Doel en Lillo fort (vanaf 15 maart)

  -  Zondag 7 juni: In het spoor van landlopers en smokkelaars (vanaf 1 mei)

Fietstochten 2015

Geniet van een onbezorgde fietstocht, zorg er dus voor dat niet alleen jij, maar ook je fiets in prima conditie is. Naast de wettelijk verplichte uitrusting zijn een stel goede banden, goed werkende remmen en een gesmeerd lopend versnellingssysteem geen overbodige luxe. Zorg eveneens voor een reservebinnenband en pomp, mocht je toch lek rijden dan gaan we niet ter plaatse plakken maar vervangen. Een stel wegwerphandschoenen en hygiënische doekjes zijn erg handig wanneer je ketting afloopt. Het dragen van een fietshelm is niet verplicht maar draagt ij tot je eigen veiligheid. 

  -  Zondag 15 maart: De "8" van Zemst (54 km)

  -  Zondag 26 april: Jan Primus fietstocht (60 km) (vanaf 20 februari)

  -  Zondag 28 juni: Van Herentals naar Kasterlee (55 km) (vanaf 1 mei)

 


 

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2011 ~ website door WEN Kunst Webdesign