Daguitstappen

Naast reizen en weekends organiseert Het Vertrek jaarlijks ook een aantal dagactiviteiten. Een wandeling, een fietstocht, langlaufen of kajakken in de Ardennen, een stad- of museumbezoek. Het aanbod hangt af van de inspiratie van onze begeleiders en wordt regelmatig aangevuld. Naast een leuk dagje uit zijn deze dagtochten tevens voor tal van onze leden een ideale manier om in contact te blijven met vroegere reisgezellen en vrienden. Ben je nog geen lid van Het Vertrek, dan bieden deze dagactiviteiten je een uitstekende gelegenheid om vrijblijvend kennis te maken met onze organisatie en zijn leden. Inschrijven voor een dagactiviteit doe je via de link die je onderaan de dagtocht kan vinden. Je inschrijving komt rechtstreeks bij de begeleider toe en van hem/haar ontvang je de verdere informatie. Voor de meeste van deze dagactiviteiten wordt er ter plaatse een kleine bijdrage gevraagd om de onkosten van onze begeleider te dekken.

Onze begeleiders steken veel van hun vrije tijd in de organisatie en begeleiding van deze tochten. Wij vinden het dan ook niet meer dan normaal dat wanneer je bent ingeschreven en, om een of andere reden zou verhinderd zijn, je onze begeleider hiervan even op de hoogte brengt.  

VZW Het Vertrek is niet verantwoordelijk voor persoonlijke ongevallen tijdens onze tochten.

Uitstappen 2015

Bij de meeste van onze uitstappen dient, in tegenstelling tot onze wandel- en fietstochten, het inschrijvingsgeld op voorhand betaald te worden. Wij moeten immers ook de tickets op voorhand aankopen. Na inschrijving ontvang je van je begeleider een mail met het rekeningnummer waarop je dient te storten. Opgelet het inschrijvingsgeld moet binnen de 10 dagen na ontvangst van deze mail gestort zijn, anders vervalt je inschrijving. 

   -  Zondag 19 april: Bergen culturele hoofdstad van Europa

   -  Zondag 12 juli: Bezoek aan het Eilandje en havenrondvaart  

   -  Zondag 19 juli: Bleuberry Fields (vanaf 15 mei)

   -  Zondag 9 augustus: Bezoek aan het Koninklijk Paleis te Brussel (vanaf 1 juli)

   -  Zaterdag 29 augustus: Villers La Ville "Stemmen onder de sterren" (2 plaatsen)

Wandeltochten 2015 

Geniet van een onbezorgde wandeltocht in de natuur. Denk eraan dat veld- en bospaadjes er vaak glibberig kunnen bijliggen, zorg dus voor goede wandelschoenen met stevige grip. Een matje of plastiek zak om op de grond te leggen zijn een handig hulpmiddeltje om, ook op natte ondergrond, zittend van je picknick te genieten.

  -  Zondag 29 maart: Gooik, parel van het Pajottenland (15 km)

  -  Zondag 12 april: Wandelen en cultuur in Buggenhout (13 km) 

  -  Zaterdag 25 april: Kunst en Kleur te Gooik 

  -  Zondag 3 mei: Natuurwandeling Oud Turnhout (15 km)

  -  Zondag 10 mei: Het spookdorp Doel en Lillo fort (12 km)

  -  Zondag 7 juni: In het spoor van landlopers en smokkelaars (vanaf 1 mei)

  -  Zondag 26 juli: Trappistenwandeling West-Vleteren (vanaf 1 juni)

  -  Zondag 24 augustus: Langs het Zilvermeer te Mol (vanaf 1 juli)

  -  Zondag 6 september: Landduinen in Geel (vanaf 15 juli)

  -  Zondag 27 september: Talenderwandeling Arendonk (vanaf 15 augustus)

Fietstochten 2015

Geniet van een onbezorgde fietstocht, zorg er dus voor dat niet alleen jij, maar ook je fiets in prima conditie is. Naast de wettelijk verplichte uitrusting zijn een stel goede banden, goed werkende remmen en een gesmeerd lopend versnellingssysteem geen overbodige luxe. Zorg eveneens voor een reserve binnenbandje en pomp, mocht je toch lek rijden dan gaan we niet ter plaatse plakken maar vervangen. Een stel wegwerphandschoenen en hygiënische doekjes zijn erg handig wanneer je ketting afloopt. Het dragen van een fietshelm is niet verplicht maar draagt bij tot je veiligheid. 

  -  Zondag 19 april: Jan Primus fietstocht (60 km)

  -  Zondag 26 april: Langs de bloesems van Haspengouw (54 km) 

  -  Zondag 28 juni: Van Herentals naar Kasterlee (55 km) (vanaf 1 mei)

 


 

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2011 ~ website door WEN Kunst Webdesign