Regionale groepen

Deelnemers aan vakanties en weekends van Het Vertrek voelden de behoefte om in hun regio zelf actief te zijn en mensen te ontmoeten. Daaruit zijn een aantal autonome werkingen ontstaan.  Die werkingen, elk met hun eigen accenten en identiteit, bieden maandelijks een brede waaier van activiteiten aan waarin sport, cultuur, amusement en vele andere facetten aan bod komen via wandelingen, tentoonstellingen, film, toneel, daguitstappen enz.  Ze hebben allemaal dezelfde basisfilosofie: ze zijn niet-commercieel van aard en de leden hebben hun eigen inbreng in de samenstelling van het programma.
Allegro (Platform van Groepen voor Alleenstaanden) is een koepelorganisatie voor niet-commerciële verenigingen voor singles.  Zij heeft o.a. tot doel deze verenigingen meer bekendheid te geven en de samenwerking onder de verenigingen te bevorderen.  Een infofolder met een 70-tal verenigingen in Vlaanderen is beschikbaar. Meer info op www.allegrovzw.be.

Aarschot  ’t Vervolg
Brussel en Vlaams Brabant  Ari-Vee
Gent  ’t OOgenblik

Info: nici3040@gmail.com

of  09/2216683

Leuven  Amical
Vlaams Brabant  La!Hasta? 
Leuven  Solodair
Leuven  Kalipso
West Vlaanderen  Niet Alleen

 

Sympathiserende verenigingen

Het is onze betrachting u naar nog meer verenigingen te kunnen doorverwijzen – groeperingen die werken rond een bepaald thema zoals echtscheiding, co-ouderschap, nieuw-samengestelde gezinnen enz.

ANTWERPEN

PAE (Pluralistische Actiegroep Echtgescheidenen)

(Prettige Activiteiten voor Echtgescheidenen en Alleenstaanden) staat open voor mensen die te maken hebben met relatieproblemen. Wij helpen het alleenzijn te verwerken en trachten mensen uit hun isolement te halen. Wij zijn een vereniging waar men vrienden maakt of een nieuwe relatie opbouwt. Wij praten over de problemen rond (echt)-scheiding. Wij geven informatie over co-ouderschap en hulp bij het opstellen van uw EOT. Kortom je ontmoet er mensen die naar je luisteren. Opvang voor nieuwe leden: men kan 2 maanden vrijblijvend kennis maken met PAE.

Contact via Leo 0495 241 281 of Martine 0479 397 294

Secretariaat p/a De Martelare, Joos Van De Steenlei 96, 2100 Deurne.

e-mail: info@pae-vzw.be

website: www.pae-vzw.be

VLAANDEREN

B.D.M.S.

Interactieve contactformule die een raamkader biedt aan singles, zoekend naar vriendschap, relatie en invulling van vrije tijd. Je kunt on line inschrijven voor individuele gegevens uitwisseling én voor deelname aan diverse activiteiten in alle Vlaamse provincies.

Contact via Robert Joos (na 20 u.) 053 71 04 28

Secretariaat Witgerstraat 26, 9310 Herdersem

e-mail : robert.joos@skynet.be

website: www.blind-date-service.eu

Werkgroep “Co-ouderschap” en Beurtelingse Huisvesting

Geeft informatie en hulp, bv. (echt)scheidingsbemiddeling, voor het zo goed mogelijk realiseren van “co-ouderschap” op praktisch, juridisch en sociaal vlak; Contact via Jan Piet De Man (ook fax) 03 440 53 26 (’s namiddags, ook tijdens het weekend)

Secretariaat p/a Ter Voortlaan 58  2650 Edegem

e-mail: de.man@scarlet.be

website: www.paPPa.com/divorce.child

Sportverenigingen voor Singels

Antwerpen squash : Squash4Singles

Odos.be (Ouders die Opnieuw Starten) is een nog jonge vereniging voor ouders die er na een scheiding of overlijden alleen voor staan en ouders in een nieuwe relatie of in een nieuw samengesteld gezin. Odos.be is een internetforum waar je met alle vragen rond deze thematiek terecht kan, een chatroom waar je de mede-odossers kan leren kennen, en we organiseren regelmatig uitstappen, zodat we mekaar ook eens in het echt kunnen tegenkomen en samen leuke dingen doen. Odos.be is volledig gratis en anoniem.

Meer info info@odos.be of op de website www.odos.be of telefonisch 0485 37 53 46

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987

© VZW het Vertrek 2019 ~ website door WEN Kunst Webdesign