Kasteelpark Ter Rijst en Bogaarden (12 km)

Zondag 10 december

We vertrekken aan het landschappelijk enorm mooi gelegen kasteelpark ter Rijst. Boogbrugjes, slingerende paden, weidse grasperken en sierlijke oude bomen vormen een schilderij door hetwelk we onze wandeling starten.
De burcht zelf dateert al uit de vijftiende eeuw maar kreeg in de negetiende eeuw zijn imposant classicistisch uiterlijk. Nadien gaan we doorheen typisch pajottenland op zijn best richting Bogaarden, een plaatsje in de Vlaams-Brabantse gemeente Pepingen. Het ligt op een heuvelrug (65 a 70 meter), de waterscheidingskam tussen twee zuid-noord gelegen valleien in de vertakte bovenloop van het Zuunbekken. Met wat geluk is hier nog zeker een typisch plattelandscafeetje open. De meestal verharde wegen voeren ons doorheen een land van melk(koeien) en honing. Bij het einde van onze herfstwandeling is een fris biertje of liever een warme koffie in tof gezelschap vol ambiance zeker welkom in de weeral prachtig gelegen kasteelhoeve.

Begeleiding: Herman

Info: herman@vertrek.be

Inschrijving : 2.5€ (ter plaatse aan de begeleider te voldoen) Wie vooraf inschrijft ten laatste de donderdag ervoor ontvangt een deelnemerslijst om te carpoolen

Samenkomst : om 13.15 u aan de parking van het domein ‘Ter Rijst’ vlak nabij de N285 Steenweg Asse – Kasteelstraat, Heikruis.

Meebrengen : wandelschoenen, flesje drank, regenvest

Aanmelden voor deze daguitstap

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2017 ~ website door WEN Kunst Webdesign