Feeërieke lichtwandeling door Gent

Zondag 17 december

Sinds 1998 startte de stad Gent met een integraal Lichtplan voor de binnenstad. Het Lichtplan geeft bepaalde lichtaccenten aan belangrijkste bakens van de stad: monumenten, gebouwen, toegangspoorten, straten, parken en pleinen. Het Lichtplan zorgt voor een extra dimensie en laat toe om de stad op een heel andere manier te beleven. Wilt u de impact van het Lichtplan op de stad Gent echt ervaren? Trek uw wandelschoenen aan en ga samen met een ervaren stadsgids op pad door de historische stad. Tijdens deze trip door het historische centrum van de Arteveldestad maak je kennis met de hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Je wandelt gedurende 2 uur door een prachtig verlichte stad met vele verlichte monumenten en historische gebouwen. Dankzij het bijzondere lichtplan van de Stad Gent ondergaat de stad van zonsondergang tot middernacht een prachtige metamorfose. We vertrekken op het centrale Sint-Veerleplein, in de schaduw van het imposante Gravensteen . Met je rug naar het Gravensteen zie je in de hoek van het plein de rijkelijk versierde poort van de Oude Vismijn. Voor de liefhebbers kunnen we daarna ook nog een bezoekje brengen aan de Kerstmarkt
Wie hierna nog geen zin heeft om te gaan slapen, kan voor een slaapmutsje (of twee, drie …) terecht in een van de vele cafés in de omgeving.

Begeleiding : Fran

Info: fran@vertrek.be

Prijs : 11 € ( gids – organisatie & begeleiding)

Na inschrijving ontvangt U van uw begeleider een mail met het rekeningnummer waarop je het inschrijvingsgeld dient te storten.

Afspraak : Sint-Veerleplein, aan het imposante Gravensteen

Aanvang : 16u30 – Sint-Veerleplein, aan het imposante Gravensteen .

Einde : bepaalt elkeen voor zich

Deze uitstap is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2018 ~ website door WEN Kunst Webdesign