Actieve rondreis door Slowakije

van 5 tot 16 september

Deze reis is VOLZET.

Dag 1: Woensdag 5 sep:
Samenkomst van de deelnemers op de luchthaven van Charleroi voor vlucht naar Bartislava met Ryanair. Aankomst in Bratislava en transfer naar het hotel, kamerverdeling en korte kennismaking met de stad, avondmaal en overnachting.
Dag 2: donderdag 6 sep:
Vandaag staat er fietsen op het programma, vanuit de Slowaakse hoofdstad fietsen we op een verkeersvrij fietspad richting de grens Slowakije/Hongarije bij Kunovo. Hier volgen we het fietspad door het natuurgebied dat ontstaan is door het overstromingsgebied van de Donau en vooral bekend is vanwege zijn enorme diversiteit aan watervogels. Terug naar Bratislava voor verder bezoek aan de stad en avondmaal.
Dag 3: vrijdag 7 sep:
Na het ontbijt gaan we op weg richting Hoge Tatra waar we in de late namiddag arriveren. Verdeling van de kamers in ons hotel waar we verblijven in half pension en ook toegang hebben tot het mooie welness complex.
Dag 4: zaterdag 8 sep:
Vanaf het hotel wandelen we naar de kabelbaan van de Lomnický štít, met zijn 2634 meter de hoogst bereikbare top van het Tatra gebergte. Na van het uitzicht genoten te hebben keren we terug naar het middenstation vanwaar we te voet verder afdalen langs de Cold Creek watervallen tot Vysoké Tatry, vanwaar we Tatra tramlijn terug naar ons hotel nemen.
Dag 5: zondag 9 sep:
Ontbijt en vervolgens rijden we met de wagens naar het Nationaal Park Slovaaks Paradijs voor een schitterende wandeling door de spectaculaire Hornad kloof.
Dag 6: maandag 10 sep: 
Vandaag staat er opnieuw fietsen op het programma. We starten in Poprad vanwaar we een fietstocht maken door het golvende en bloemrijke landschap van de Lage Tatra naar ruïneburcht Spišský hrad. Dit is één van de grootste ruïneburchten van centraal Europa (werelderfgoedlijst van de Unesco). Bezoek aan deze op een bijzondere rotsformatie gelegen burcht en het nabijgelegen historisch dorpje Spišská Kapitula.
Dag 7: dinsdag 11 sep:
Ook vandaag staat er een mooie wandeling in het Slovaaks Paradijs op het menu. We rijden naar Dedinska voor een bezoek aan de beroemde ijsgrot aldaar. Daarna maken we nog een mooie wandeling langs de watervalletjes van de romantische, mysterieuze Zejmar-kloof, die deel uitmaakt van hetzelfde nationale natuurreservaat.
Dag 8: woensdag 12 sep:
We rijden naar het meertje Štrbské pleso. We wandelen langs het meertje en door het bos omhoog naar de indrukwekkende waterval Skok. Met kettingen en ijzeren laddertjes bereikt U de waterval. We vervolgen onze tocht langs enkele bergmeertjes tot bij een stoeltjeslift, die ons terug naar onze vertrekplaats brengt. Vervolgens rijden we met de wagens verder naar Liptov.
Dag 9: donderdag 13 sep:
Vanuit Liptov maken we een mooie fietstocht langs het plaatselijke meer naar de Demanovska vallei, een van de meest toeristische valleien van de Lage Tatra. In de vallei bevinden zich een aantal bekende grotten waarvan de vrijheidsgrot de bekendste is.
Dag 10: vrijdag 14 sep:
Na het ontbijt rijden we naar Terchova in de Mala Fatra waar we een mooie wandeling maken door de kloven van de Horné en Dolné Diery. De mooie avontuurlijke wandeling door de smalle kloof is zeker een waardige afsluiter van ons bezoek aan het Tatra gebergte. Overnachting in de buurt van Terchova.
Dag 11: zaterdag 15 sep:
Terugreis naar Bratslava waar we onze intrek nemen in het hotel waar de reis begon. Bezoek aan de Slowaakse hoofdstad.
Dag 12: zondag 16 sep:
Na het ontbijt nog even tijd voor een korte wandeling, aansluitend transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar België.

* Deze reis is een actieve rondreis met fietstochten van maximum 60km en wandelingen van maximum 6.00 uur. Voor de minder sportieve deelnemers bestaat er steeds de mogelijkheid tot het huren van een E-bike en een kortere wandelingen dan degene in het programma. (om die reden werden de kosten van huurfietsen en bergbanen niet in het programma opgenomen. +/- 50 €)

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2018 ~ website door WEN Kunst Webdesign