Azoren, wandelen op Saõ Miguel

21 tot 28 mei 2018

Deze reis is VOLZET.

Dag 1: Maandag 21 mei:
Samenkomst van de deelnemers op de luchthaven van Zaventem voor vlucht naar Ponta Delgada. Aankomst, afhalen huurbussen en transfer naar ons hotel in het kustplaatsje Capelas. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Dinsdag 22 mei:
Na het ontbijt vertrek naar Ponta Delgada, deze stad werd gesticht in 1522 en is sindsdien uitgegroeid tot hoofdstad en grootste stad van de Azoren. De imposante kerken en prachtige witte huizen deze stad , die nog steeds het rijke verleden van het eiland weerspiegelt van toen de haven nog een cruciale plek was voor de handel tussen Europa en de ‘Nieuwe Wereld’ in de 15e en de 16e eeuw. Sao Miguel Ponta Delgada kent veel bezienswaardigheden. Zo kan men onder andere een bezoek brengen aan de prachtige kerk de Sao Sebastiao, het fort en de haven. Ook tot de bezienswaardigheden van Ponta Delgada mag men het Carlos Machado museum rekenen. Dit museum is gevestigd in het voormalige klooster van Santo André. De fantastische locatie maakt de bezienswaardigheid tot een van de populairste plekken van deze hoofdstad. In het museum wordt vooral de rijke historie met betrekking tot het leven op zee en als boer weergegeven, twee erg belangrijke onderdelen van het vroegere leven en de ontwikkeling van het eiland als geheel. Rond de middag verlaten we de stad en rijden langs de kust richting Ponta de Ferraria, een unieke geologische formatie. Deze pseudo vulkanische krater gevormd door achtereenvolgende kleine explosies van stoom ontstaan door het contact van hete lava met zeewater. In het natuurbad kun je in heet (40 graden) zeewater zwemmen. Na de picknick vervolgen we onze route langs de kust met tal van mooie uitkijkpunten op de ruige kustlijn en de oceaan.

Dag 3 Woensdag 23 mei:
Na het ontbijt vertrek voor een bezoek aan Sete Cidades een van de mooiste plekken op het eiland. Sete Cidades, ligt in het westen van het eiland en bestaat uit twee delen, een groen en een blauw meer. Rondom de meren bevindt zich een wandelpad met spectaculaire vergezichten die tot de mooiste van de Azoren behoren. We maken hier een wandeling van 8 km langs de beide meren.

Dag 4 Donderdag 24 mei
Vandaag staat er een bezoek aan het prachtige Lagao do Fodo op het programma. Via talrijke vieuw points bereiken we het Meer van Vuur. Lagoa do Fogo is namelijk een kratermeer in de Agua de Pau stratovulkaan en tevens het hoogst gelegen meer op het eiland Sao Miguel. Vanaf het uitkijkpunt maken we een prachtige wandeling naar het lager gelegen meer. De wandeling, een om aan je bucketlist toe te voegen, voert je door een indrukwekkend groen landschap naar de oevers van het blauw-groene meer. Na de wandeling houden we op de terugweg halt bij Caldeira Velha, een bassin die is gevuld met water uit een natuurlijke warmwaterbron en dat wordt omringd door de mooiste palmen. Je kan hier onder een kleine waterval doorzwemmen.

Dag 5: Vrijdag 25 mei
Vrije dag, mogelijkheid om optioneel deel te nemen aan een 3 a 4 uur durende boottocht waarbij we op zoek gaan naar walvissen, dolfijnen en andere zeedieren. De kans om deze te spotten is het grootst tussen mei en oktober.

Dag 6: Zaterdag 26 mei
Uitstap naar Furgas en het gelijknamige kratermeer. In het dorpje Furmas vind je op verschillende plekken stomende geisers en borrelende bronnen met zwavelhoudend water dat gebruikt wordt voor thermale behandelingen. Er wordt verondersteld dat het geneeskrachtige water een heilzame werking heeft op aandoeningen aan de luchtwegen, reuma en depressie. In het centrum van het stadje vind je veel van dit soort bronnen. Je kunt er tussendoor lopen en het borrelende water en de oprijzende stoom bekijken. Hier vind je onder andere de Caldeira van Pêro Botelho. Deze bron is vernoemd naar Pêro Botelho die het leven verloor toen hij in het kokende water viel. De plaatselijke bevolking gebruikt de kokende bronnen voor het koken van maïskolven die ze aan toeristen verkopen. In de namiddag bezoek aan het Parque Terra Nostra. Het park is in de 18e eeuw aangelegd door Thomas Hickling en is 12 hectare groot. Je vindt hier de meest diverse prachtige planten-, bloemen- en bomensoorten, waaronder hibiscus, azalea´s, hortensia’s, koningspalmen en tropische planten en bloemen.

Dag 7: Zondag 27 mei
Vandaag maken we een rondrit langs de noordelijke kusten van het eiland. Onderweg worden we wederom vergast op prachtige uitkijkpunten, gezellige vissersdorpjes en de blauwe oceaan We maken enkele korte wandelingen langs de kustlijn

Dag 8: Maandag 28 mei
Vrije voormiddag en na het middagmaal transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar Brussel.

Omwille van de weersomstandigheden kan de volgorde van het programma gewijzigd worden.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2018 ~ website door WEN Kunst Webdesign