Fietsparadijs Limburg

21 tot 24 juni 2018

Deze reis is VOLZET.

De reservelijst voor deze activiteit werd afgesloten wegens reeds teveel kandidaten

Limburg is een groene provincie en dat gaan we ongetwijfeld merken tijdens deze 4 daagse fietsvakantie. Langs verkeersvrije fietspaden en rustige wegen fietsen we door en langs boomgaarden, natuurdomeinen, heidevelden enzovoort… Maar Limburg biedt ook heel wat cultureel erfgoed en dat vinden we dan weer in stadjes als Hasselt, Sint Truiden, Borgloon en Tongeren die we tijdens onze fietstochten bezoeken en uiteraard vererenmet een rustpauze op een leuk terrasje. We hebben ook aandacht voor het historisch erfgoed van deze groene provincie. We rijden door de tuinen van de Alden Biesen, de vroegere landcommanderij van de Duitse Orde te Rijkhoven. We werpen een blik in de abdij Mariënlof  ook gekend onder de naam Klooster Colen, prachtig gelegen in de gemeente Kerniel. Oorspronkelijk was het een kruisherenklooster. Sinds 1990 mag het klooster officieel de titel van abdij dragen. De naam Mariënlof betekent Tot lof van Maria. Ook de industriële archeologie ontgaat ons niet, we fietsen ondermeer langs de oude mijnsite van Zolder. stille getuige van wat eens de meest bloeiende industrie van Limburg was. De mijnexploitatie in Zolder startte in 1923. Toen de mijn in 1992 haar deuren sloot betekende dit het einde van de laatste mijn in de Benelux. Enkele belangrijke gebouwen van de voormalige mijnzetel zijn als monument beschermd in 1993. Het voormalig steenstort, de mijnterril, is geklasseerd als natuurreservaat. De top bevindt zich op een hoogte van 155 m. Een groot deel is toegankelijk als wandelgebied.Wat verder komen we in As, waar het kolenspoor aan het plaatselijk station passeerde. Hier is nu een museumlijntje en tussen de vroegere sporen kan men nog een nostalgisch sfeertje opsnuiven. Terug tussen het groen passeren we het kasteel van Genoelselderen, het enige wijnkasteel in Vlaanderen. Ook de middeleeuwse waterburcht van Millen nodigt uit tot een kleine verpozing voor we verder fietsen door de fruitstreek van Haspengouw.
Kortom tijdens onze fietsvakantie is er voor elk wat wils! Ook even shoppen in het centrum van het bruisende Hasselt staat eveneens op het programma aangezien we logeren in de moderne jeugdherberg Hostel H in het centrum van de Limburgse hoofdstad. (tweepersoons kamer met douche en toilet op de kamer geen stapelbedden !) .
Deze fietsvakantie is geschikt voor recreatieve fietsers en ook voor mensen met een elektrische fiets. De dagritten variëren tussen 45 en 60km.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2018 ~ website door WEN Kunst Webdesign