Short city trip Rijsel met kerst

9 en 10 december

Rijsel is een stad, net over de grens van België, met zowel Franse als Vlaamse invloeden. Deze gezellige universiteitsstad ligt op amper 80 km van Gent, ideaal dus als citytrip dichtbij huis! Rijsel heeft heel wat te bieden. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op. Kijk je even mee?
In 2004 werd Rijsel reeds bekroond tot ‘Culturele hoofdstad van Europa’. Dit heeft ertoe geleid dat er heel wat musea in deze stad werden opgefrist. Vandaag dingt Rijsel mee om tegen 2020 erkend te worden als wereldhoofdstad voor Design, enkel Sidney (Australië) en Rijsel zijn nog in de running. In aanloop naar deze erkenning ontstaan in Rijsel tal van co-creaties en design gedreven projecten. Rijsel is ondertussen een stad geworden waar erfgoed en modern design naast elkaar in harmonie te vinden zijn, wat een bezoek aan deze stad alleen maar interessanter maakt.
Bovendien, ondanks dat Rijsel met zijn 1,2 miljoen inwoners de hoofdstad is van de regio Nord-Pas-de- Calais, straalt deze stad gezelligheid uit. Le Vieux Lille zal hierbij zeker niet op ons programma ontbreken. Naast de charmante en gedecoreerde gevels, zijn ook de winkels er zeer talrijk. Zowel luxueuze winkels als kleine boetieks vullen de straten.

Deze citytrip wordt dus een boeiende mix van stadswandeling, musea en bovendien een bezoek aan de charmante kerstmarkt waar wie zin heeft, Rijsel kan bezichtigen vanuit het reuzenrad.

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2017 ~ website door WEN Kunst Webdesign