Winterwonderen in het Zwarte Woud

Van 4 tot 9 maart 2018

Nog 1 plaats, omwille van de kamerverdeling is deze voorbehouden aan een vrouwelijke deelneemster.

Ook als U geen skiër bent kan U volop genieten van een wintervakantie want wat is er mooier dan een stevige winterwandeling door een wit besneeuwde natuur, je vervolgens te verwennen met een lekker warm drankje om tenslotte je dag relax af te sluiten in een sauna of subtropisch zwembad. Dit hebben we voor U in petto tijdens een weekje winters genieten in het Zwarte Woud. Met meer dan 120 kilometer lengte en 60 kilometer breedte, is het Zwarte Woud niet alleen het meest gevarieerde, maar ook het bekendste vakantiegebied van Duitsland. De Schwarzwald-klederdracht met de bekende bolhoeden, de typische boerderijen, koekoeksklokken. Het Zwarte Woud vertegenwoordigt alles wat je verwacht van een Duitsland-foto in een reisgids.
Dit sneeuwzekere middengebergte, op amper 550 km van Brussel, biedt tijdens de wintermaanden een enorme waaier aan sport- en vrijetijdsactiviteiten. De 1493 meter hoge Feldberg is niet alleen geliefd bij Alpine skiërs maar is ook een paradijs voor wandelaars, al of niet met sneeuwschoenen, langlaufers, liefhebbers van sledetochten, rodelaars enzovoort. Op de tal van mooi uitgestippelde wandelpaden door de wit besneeuwde bossen komt U als wandelaar beslist aan uw trekken en misschien verleiden de makkelijke loipes, U vindt ze hier trouwens in elk niveau, tot een langlaufinitiatie, pret verzekerd. En dat geldt zeker ook voor een rodeltocht of het wat snellere Snow Tubing. Daarnaast heeft het Zwarte Woud een zeer brede keuze aan andere toeristische bezienswaardigheden, historische stadjes, rustige dorpen, een bijzonder mooie natuur. En je kan er bovendien lekker eten en drinken, met tal van gastronomische specialiteiten op de kaart. We dompelen ons deze keer 6 dagen onder in de winterse sfeer van het Zwarte Woud. We laten ons leiden door wat deze mooie streek ons te bieden heeft : mooie natuur, watervallen, musea,… Elke dag wordt een combinatie van een bezoek aan een museum of bezienswaardigheid, gecombineerd met een activiteit zoals wandelen, rodelen, initiatie langlauf,… zodat we volop het Zwarte woud beleven.
Logeren doen we in 2 persoonskamers op basis van half pension in een 3* hotel met uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen avondmaal. Ons hotel beschikt bovendien over een eigen sauna. We reserveerden er alvast 12 plaatsjes, snel inschrijven dus want de plaatsen zijn beperkt. Wie liever niet zover rijdt kan tegen een kleine meerprijs mee met onze minibus (maximum 8 deelnemers).
In ons arrangement is de hochschwarzwald card inbegrepen, hiermee hebt U niet alleen gratis toegang in het subtropisch zwembad van Tittisee, het wellness Revital Bad te St Blasien en alle musea en skiliften in het Zwarte Woud, maar kan U ook gratis deelnemen aan een leuke rodelafdaling of snow-tubing voor wie het wat spectaculairder mag zijn.
Klaar voor een onvergetelijke wintervakantie.

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2018 ~ website door WEN Kunst Webdesign