Winterwonderen in het Zwarte Woud

Van 4 tot 9 maart 2018

Zondag 4/3 : We vertrekken vroeg in de morgen zodat we reeds kort na de middag op onze bestemming toekomen. Tijd genoeg dus om tijdens een eerste wandeling de omgeving te verkennen.

Maandag 5/3 : We verkennen de omgeving van de Titisee. Wie weet is het meer goed bevroren zodat we erop kunnen wandelen of schaatsen. Zowiezo nodigt het meer ook uit om een rondwandeling te maken. We sluiten de dag af in het Badeparadies, het zwemparadijs met cocktailbar, jacuzzi’s en sauna.

Dinsdag 6/3 : Vandaag blijven we in de omgeving van het hotel en plannen we een initiatie langlaufen. Na het langlaufen geven we onze spieren de kans zich te herstellen in het plaatselijke wellness revital bad, waar een zwembad en verschillende sauna’s en hammans ons weer helemaal top maken.Heerlijk relaxen na een stevig dagje buitenlucht..

Woensdag 7/3 : Vandaag verkennen we de omgeving van de Feldberg, met 1493 meter de hoogste top van het Zwarte Woud. Bij helder weer hebt U hier een prachtig uitzicht over de even verder gelegen Alpentoppen. We bezoeken het plaatselijke natuurmuseum en maken een prachtige wandeling door het sneeuwzekere landschap. Wie wil kan hier ook eens een diepsneeuw wandeling op sneeuwschoenen proberen. Op onze terugweg nemen we ook nog even de tijd om het lokale schnapsmuseum te bezoeken. Prosit!!

Donderdag 8/3 : Lenzkirch mag op ons programma niet ontbreken. Een klein charmant dorpje waar heel wat te beleven valt. We starten met een mooie ochtendwandeling met uitzicht op de Tittisee diep onder ons. Na de middag maken we wat actiever en avontuurlijker, je kan hier namelijk ook aan rodelen en snow tubing doen. Winterpret verzekerd.

Vrijdag 9/3 : Jammer genoeg de laatste dag. Na het uitchecken in het hotel, rijden we huiswaarts langs de Schwarzwald Panoramastrasse, zodat we vanuit de hoogte afscheid kunnen nemen van het Zwarte Woud. Laatste stopplaats wordt Freiburg waar we over de middag een korte stadswandeling maken. Na deze uitstap is het tijd om huiswaarts te rijden.

Uiteraard kan het programma of de volgorde wijzigen door onvoorziene omstandigheden (weer, evenementen,…)

Aanmelden voor deze reis

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0498 069285
info@vertrek.be
Bank
Bank: 734-3441929-87

© VZW het Vertrek 2018 ~ website door WEN Kunst Webdesign