Verlengd weekend Waddeneiland Vlieland

10 april tot 13 april 2020

Deze reis is VOLZET.

Het programma kan altijd gewijzigd worden tengevolge van onvoorziene omstandigheden, zoals het weer.

Dag 1 

Samenkomst in Harlingen aan de haven om 13u00 (op basis van het vermoedelijke vaarschema 2020, dat nog niet gekend is).  Gedetailleerde afspraken volgen ten gepaste tijden.  Inschepen en overtocht naar Vlieland.  Mits wat geluk zien we misschien zeehonden rusten op een zandplaat.  Aankomst rond 15u30 op Vlieland.  Ontscheping.  Ons hotel ligt op wandelafstand van de haven.  Check in.  Wat vrije tijd, zodat je ev. inkopen kan doen voor een picknick voor morgen of de komende dagen.  Avondmaal in ons hotel of in een nabijgelegen restaurant.

Dag 2 

Na een lekker ontbijt gaan we op verkenning. Vandaag huren we een fiets. We rijden op een rustig tempo met tijd voor zo nu en dan een (foto)stop westwaarts, tot aan het (oude) Posthuys, een tocht van ongeveer 15 km (enkel). Met de liefhebbers maken we vanaf dit punt een wandeling van ongeveer 10 km, over het strand, door  duinen en polders.  Wie het liever nog wat rustiger aan doet, kan een terrasje doen bij het Posthuys, relaxen op het strand of in de duinen. Na de wandeling fietsen we via een andere weg terug naar ons hotel. Avondmaal in ons hotel of in een nabijgelegen restaurant.

Dag 3 

Vandaag binden we na het ontbijt de wandelschoenen aan om de oostkant van het eiland al wandelend te verkennen.  Het is een wandeltocht van ongeveer 16 km (ev. in te korten tot ongeveer 8 km).  Een wandeling met veel afwisseling: dorp, bos, duinen, strand… We picknicken in open lucht.  Avondmaal in ons hotel of in een nabijgelegen restaurant.

Dag 4

We sluiten onze verkenning van Vlieland af met een dagje cultuur.  Vandaag bezoeken we met de liefhebbers een lokaal museum en / of de vuurtoren voor een wijds uitzicht over Vlieland en de zee.  Wil je liever naar het strand, dan kan dat natuurlijk ook.  In de late namiddag pikken we onze bagage op en wandelen we naar de haven om met de boot terug naar Harlingen te varen.

Deze reis is VOLZET.

VZW Het Vertrek

Het Vertrek

Word lid van het Vertrek!

Het lidmaatschap is gratis, bovendien ben je automatisch geabonneerd op onze nieuwsbrief, zo blijf je steeds op de hoogte van al onze activiteiten.

Meld je hier aan »

Contactgegevens

Adres
VZW Het Vertrek
Dauw en Defossezlaan 25
1600 Sint Pieters Leeuw, België
Telefoon
0475 391619
info@vertrek.be
Bank
Bank: BE67 7343 4419 2987
BTW: BE0450.262.617

© VZW het Vertrek 2023 ~ website door WEN Kunst Webdesign